ΣΑΛΑΤΑ
ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Υλικά:
4 μέτριες μελιτζάνες
φλάσκες,
5 μέτριες
πιπεριές Φλωρίνης,
2 πράσινες
πιπεριές,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 ματσάκι
μαϊντανό,
70 ml λάδι ελιάς,
2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο,
αλάτι.
Εκτέλεση
Ξεπλένω τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Τοποθετώ τη σχάρα του φούρνου στην μεσαία σκάλα.
Βάζω πάνω στη σχάρα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Τις ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου.
Πριν τις βγάλω από το φούρνο ελέγχω αν έχουν ψηθεί.
Καρφώνω ένα πηρούνι στις μελιτζάνες και αν αυτό χώνεται εύκολα μέσα σ’
αυτές, τότε είναι έτοιμες.
Αν όμως το πηρούνι βρίσκει αντίσταση, οι μελιτζάνες πρέπει να ψηθούν μέχρι
να μαλακώσουν.
Όταν ετοιμαστούν οι μελιτζάνες και οι πιπεριές τις βγάζω από το φούρνο και τις
βάζω σ’ ένα ταψί και τις αφήνω να κρυώσουν.
Καθαρίζω τον μαϊντανό και τον βάζω σ’ ένα μπολ με πολύ νερό.
Ρίχνω μέσα στο μπολ αλάτι και ξύδι, για ν’ απολυμανθεί ο μαϊντανός.
Καθαρίζω τα σκόρδα και τα κόβω πολύ μικρά κομμάτια.
Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες και οι πιπεριές τους αφαιρώ μ’ ένα μαχαίρι τη
φλούδα τους.
Τις κόβω μέσα σ’ ένα μπολ μεγαλούτσικα κομμάτια.
Προσθέτω το λάδι και ανακατεύω.
Βγάζω τον μαϊντανό από το μπολ και τον τινάζω για να φύγει το νερό.
Ψιλοκόβω τον μαϊντανό μέσα στο μπολ.
Ρίχνω και το κομμένο σκόρδο μέσα στο μπολ.
Προσθέτω το ξύδι και το αλάτι και τ’ ανακατεύω όλα μαζί πολλές φορές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου