CHEESE CAKE ΜΕ ΒΑΣΗ BROWNIES
Brownies
Υλικά:
200
γ κουβερτούρα με 53% κακάο,
4
αυγά,
120
γραμμάρια ζάχαρη,
160
γραμμάρια ελαιόλαδο,
100
γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
200
γραμμάρια καρύδια ή μύγδαλα ψιλοκομμένα,
2
κουταλιές της σούπας γάλα.
Brownies
Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου
26 εκατοστών και το αλευρώνω.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς
Κελσίου.
Τοποθετώ μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή
φωτιά.
Ρίχνω μέσα τη σοκολάτα, το ελαιόλαδο και
δυο κουταλιές της σούπας γάλα.
Ανακατεύω διαρκώς ώσπου να λιώσει η
σοκολάτα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, κατεβάζω την
κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω στην άκρη.
Χτυπώ τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα για
3-4 λεπτά.
Βάζω λίγο λίγο τα χτυπημένα αυγά μέσα στη σοκολάτα
και ανακατεύω.
Ρίχνω μέσα το αλεύρι και ανακατεύω απαλά
με το σύρμα.
Καθαρίζω τα καρύδια και τα βάζω σ’ ένα
σουρωτό.
Τα πλένω καλά κάτω από τη βρύση και τα στραγγίζω.
Τα πλένω καλά κάτω από τη βρύση και τα στραγγίζω.
Σκουπίζω τα καρύδια σε πετσέτα κουζίνας
και τα ψιλοκόβω στο multi.
Τα βάζω μέσα στη σοκολάτα και
ανακατεύω καλά.
Αδειάζω
το μείγμα στο βουτυρωμένο τσέρκι.
Ψήνω στην πρώτη σχάρα από κάτω για 8 λεπτά
και το βγάζω από το φούρνο.
Δεν πρέπει να ψηθούν εντελώς τα brownies.
Πρέπει μόνο να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα από πάνω.
Τα βγάζω λοιπόν μισοψημένα από το φούρνο
και θα τα ξαναψήσω στη συνέχεια αφού βάλω πάνω τους την άσπρη κρέμα.
Άσπρη
κρέμα με μυζήθρα
Υλικά:
1
κιλό μυζήθρα,
Το
τρίμα ενός λεμονιού,
2
κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού,
1
φλυτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος,
3
αυγά,
5-6
κουταλιές ζάχαρη,
Άσπρη
κρέμα με Φιλαδέλφεια cream cheese
Υλικά:
800
γραμμάρια τυρί (4 πακέτα των 200 γ),
150
γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
1
κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
3
αυγά,
5-6
κουταλιές ζάχαρη,
το
ξύσμα ενός λεμονιού.
Άσπρη
κρέμα
Εκτέλεση
Επιλέγω αν θα κάνω την άσπρη κρέμα με
μυζήθρα ή με τυρί Φιλαδέλφεια.
Οποιοδήποτε και αν επιλέξω η εργασία
είναι η ίδια.
Χτυπώ με το σύρμα για λίγο τα αυγά.
Στο mixer χτυπώ επί 3
λεπτά το τυρί ή τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, προσθέτω στο mixer το
ξύσμα λεμονιού, το χυμό του λεμονιού και τα χτυπημένα αυγά αργά αργά.
Απλώνω ομοιόμορφα μέσα στο τσέρκι πάνω
από τα μισοψημένα brownies την άσπρη κρέμα.
Βάζω το τσέρκι σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς στην μεσαία σκάλα και ψήνω για 15-20 λεπτά.
Καρφώνω ένα μαχαίρι στην κρέμα τυριού, για να δω αν έχει ψηθεί.
Όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέικ, τότε αυτό είναι ψημένο.
Αν όμως το μαχαίρι έχει χυλό κολλημένο πάνω του, αφήνω το γλυκό περισσότερη ώρα στο φούρνο.
Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό βγάζω το τσέρκι από το φούρνο.
Καρφώνω ένα μαχαίρι στην κρέμα τυριού, για να δω αν έχει ψηθεί.
Όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέικ, τότε αυτό είναι ψημένο.
Αν όμως το μαχαίρι έχει χυλό κολλημένο πάνω του, αφήνω το γλυκό περισσότερη ώρα στο φούρνο.
Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό βγάζω το τσέρκι από το φούρνο.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς και να πάρει
θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζω το γλυκό από το τσέρκι το τοποθετώ
σε στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος.
Διακόσμηση
Υλικά:
100
γραμμάρια άσπρη κουβερτούρα,
2
κουταλιές κονιάκ,
2
κουταλιές κρέμα γάλακτος,
50
γ. σταγόνες μαύρης.
Διακόσμηση
Εκτέλεση
Βάζω σε μικρή κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ρίχνω μέσα σπασμένη
την άσπρη σοκολάτα.
Τοποθετώ τη κατσαρολίτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύω διαρκώς, ώσπου
να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνω το γλάσο σοκολάτας να κρυώσει, μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει.
Με κουτάλι απλώνω πάνω από το κρύο γλυκό το γλάσο της σοκολάτας.
Βάζω πάνω από το γλάσο τις σταγόνες της μαύρης σοκολάτας και σχηματίζω
διάφορα σχήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου