Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μανιταρόπιτα πολύ εύκολη



ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ

Υλικά για το φύλλο:
250 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1/2 φλυτζάνι  περίπου νερό χλιαρό,
2 αυγά φρέσκα.
Χρησιμοποιώ αντικολλητικό ταψί με διάμετρο 37 εκατοστά.

Υλικά για τη γέμιση:
400 γ. μανιτάρια πλευρώτους ή άλλου είδους μανιτάρια,
250 γ. τυρί Edam,
1 κομμάτι χωριάτικο λουκάνικο 20 εκατοστά στο μήκος περίπου.

Εκτέλεση
Φύλλο
Βάζω σ’ ένα μπολ το αλεύρι.
Ρίχνω το νερό και ζυμώνω. Θέλω να φτιάξω ζύμη μαλακή η οποία να κολλά στα χέρια.
Αν το νερό δεν είναι αρκετό προσθέτω κι άλλο μέχρι να φτιάξω τη ζύμη που θέλω.
Ρίχνω τα αυγά μέσα στη ζύμη και την ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να επιτύχω ένα χυλό λίγο πιο αραιό από τον χυλό του κέικ.
Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί.
Αδειάζω το χυλό μέσα στο ταψί. Στρέφω το ταψί αριστερά δεξιά ώσπου ο χυλός ν’ απλωθεί ομοιόμορφα μέσα σ’ αυτό.

Γέμιση
Βάζω τα μανιτάρια σ’ ένα σουρωτήρι.
Ξεπλένω τα μανιτάρια ελαφρά κάτω από τη βρύση.
Τα αφήνω να σουρώσουν αμέσως κουνώντας αριστερά δεξιά το σουρωτήρι ώστε να φύγει το νερό.
Κόβω μέσα σ’ ένα μπολ τα μανιτάρια σε μικρές φετούλες με πάχος μισό εκατοστό η κάθε μια.
Τους βάζω αλάτι και λάδι και τα ανακατεύω.
Κόβω το τυρί μέσα στο blender.

Συναρμολόγηση της πίτας
Βάζω τα μανιτάρια πάνω στο χυλό.
Πασπαλίζω τα μανιτάρια με τα τυριά.
Πάνω από τα τυριά τρίβω με το χέρι μου το χωριάτικο λουκάνικο σε μικρά κομμάτια, για να δώσουν γεύση στην πίτα.
Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο στην πρώτη σχάρα από κάτω.
Ψήνω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Το ζυμάρι αυτής της πίτας είναι πολύ λεπτό και ξεροψημένο αλλά η γέμιση της είναι πλούσια και νόστιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου