ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
Υλικά για το
φύλλο:
250 γ. αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του,
1/2 φλυτζάνι
νερό χλιαρό,
2 αυγά φρέσκα.
Χρησιμοποιώ
αντικολλητικό ταψί με διάμετρο 37 εκατοστά.
Εκτέλεση
Φύλλο
Βάζω σ’ ένα μπολ το αλεύρι.
Ρίχνω το νερό και ζυμώνω. Η ζύμη που θέλω να φτιάξω ναείναι μαλακή και να
κολλά στα χέρια.
Αν το νερό δεν είναι αρκετό προσθέτω κι άλλο μέχρι να φτιάξω τη ζύμη που
θέλω.
Ρίχνω τα αυγά μέσα στη ζύμη και την ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το
μίγμα και να επιτύχω ένα χυλό λίγο πιο αραιό από τον χυλό του κέικ.
Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί.
Αδειάζω το χυλό μέσα στο ταψί. Στρέφω τι ταψί αριστερά δεξιά ώσπου ο χυλός
ν’ απλωθεί ομοιόμορφα μέσα σ’ αυτό.
Υλικά για τη
γέμιση
300 γ. φέτα,
200 γ. κασέρι ή
άλλο μαλακό όχι πολύ αλμυρό τυρί,
60 γ. φρέσκο
βούτυρο.
Εκτέλεση
Τρίβω το κασέρι μέσα στο μπλέντερ.
Τρίβω με τα δάχτυλα μου το βούτυρο πάνω από το χυλό και την φέτα.
Ρίχνω πάνω από αυτά το τριμμένο κασέρι.
Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο στην πρώτη σχάρα από κάτω.
Ψήνω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Το φύλλο της πίτας είναι λεπτό και τραγανό.
Η γέμιση έχει πολύ δυνατή τη γεύση του τυριού και είναι αλμυρή.
Αν δεν την θέλετε αλμυρή αποφύγετε τη φέτα και βάλετε τυριά με πιο ήπια
γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου