ΓΛΥΚΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΎΚΙΑ ΚΑΙ ΜΥΓΔΑΛΑ
Υλικά:
100 γ. ινδική
καρύδα,
1 κουβερτούρα
μαύρη 200 γ. 52% κακάο,
1 μαύρη σοκολάτα
των 100 γ. 70% κακάο,
1 κλασική μαύρη
κουβερτούρα του Παυλίδη 125 γ.
150 γ.
φουντούκια ψημένα ανάλατα,
150 γ. αμύγδαλα
άψητα ανάλατα όπως είναι με τα φλούδια,
100 ml λικέρ περγαμόντο ή άλλο λικέρ,
1/2 φλυτζάνι
γάλα ή και περισσότερο αν χρειαστεί,
1 πακέτο
μπισκότα πτι μπερ τον 125 γ.
20 γ. άσπρη
κουβερτούρα που θα χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση του γλυκού
30 γ. γλυκό του
κουταλιού περγαμόντο ή πορτοκάλι ή μαναταρίνι.
(Εάν δεν έχετε
γλυκό μπορείτε και να το παραλείψετε)
Εκτέλεση
Βάζω τα φουντούκια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω κάτω από το νερό της βρύσης.
Αδειάζω τα φουντούκια σε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας κουζίνας και τα στεγνώνω.
Τα βάζω στο multi και τα χτυπώ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια.
Τ’ αδειάζω μέσα σ’ ένα μπολ.
Ξεπλένω τα αμύγδαλα, τα στραγγίζω και τα στεγνώνω με χαρτοπετσέτα.
Βάζω τα αμύγδαλα στο multi και τα χτυπώ καλά.
Τ’ αδειάζω μέσα στο μπολ.
Βάζω στο multi 10 μπισκότα και
τα χτυπώ καλά.
Τ’ αδειάζω μέσα στο μπολ.
Προσθέτω την καρύδα μέσα στο μπολ και ανακατεύω τα στεγνά αυτά υλικά μ’ ένα
κουτάλι για ν’ αναμειχθούν.
Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα τις σοκολάτες, το λικέρ και το γάλα.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να
λιώσουν.
Αν η λιωμένη σοκολάτα είναι πολύ πηχτή προσθέτω γάλα μέχρι να αραιώσει λίγο
και να γίνει γλάσο κανονικό.
Παίρνω μ’ ένα βαθύ κουτάλι γλάσο και το ρίχνω μέσα στο μπολ με τους ξηρούς
καρπούς.
Συνεχίζω έτσι προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το γλάσο στους ξηρούς καρπούς
τους οποίους ανακατεύω μ’ ένα άλλο κουτάλι.
Βάζω τα 3/4 του γλάσου μέσα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και μετά σταματώ.
Αφήνω το γλάσο σε μιαν άκρη και θα το χρησιμοποιήσω αργότερα να σκεπάσω το
γλυκό από πάνω.
Μαλάσσω τους ξηρούς καρπούς με τη σοκολάτα.
Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό αλλά όχι σκληρό.
Προσθέτω μισό φλυτζάνι γάλα μέσα στο μείγμα και μαλάσσω ξανά.
Χρησιμοποιώ ένα πυρέξ με διαστάσεις 22Χ32X4 cm.
Απλώνω πάνω στο πυρέξ μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
Τα μπισκότα δεν τα βρέχω με τίποτα. Τα αφήνω να είναι φυσικά για να
στηρίξουν το γλυκό της σοκολάτας που είναι μαλακό.
Απλώνω πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα το μείγμα της σοκολάτας.
Πάνω από αυτό το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα
γλάσο της σοκολάτας που έχω κρατήσει.
Κόβω το γλυκό του κουταλιού σε μικρά κομμάτια και τα βάζω πάνω στο γλάσο σε
ίσες αποστάσεις περίπου.
Τρίβω με τον τρίφτη της ντομάτας πάνω από το γλάσο την άσπρη σοκολάτα που
πέφτει από πάνω από το σοκολατένιο γλυκό σαν το χιόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου