Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μους σοκολάτας



ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά για τη βάση:
2 πακέτα πτι-μπερ Παπαδοπούλου (225 γ. το καθένα).

Υλικά για την κρέμα:
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
350 γ. μαύρη κουβερτούρα 52% κακάο,
500 γ. στραγγιστό γιαούρτι,
1/2 Philadelphia cream cheese,
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.

Εκτέλεση
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Αφήνω την κρέμα να ζεσταθεί καλά και λίγο πριν βράσει κλείνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα πάνω στην ηλεκτρική κουζίνα για να παραμείνει η κρέμα ζεστή.
Χτυπώ τις σοκολάτες όπως είναι τυλιγμένες στον πάγκο της κουζίνας και τις σπάζω σε μικρά κομμάτια.
Βάζω τα κομμάτια της σοκολάτας σ’ ένα μπολ.
Ρίχνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Αφήνω τη λιωμένη σοκολάτα σε μιαν άκρη, για να την χρησιμοποιήσω αργότερα.
Βάζω στο μπολ του μίξερ τα 500 γ. κρέμα
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί στην αρχή στη μικρή ταχύτητα.
Μετά από λίγο ανεβάζω την ταχύτητα και χτυπώ μερικά λεπτά ακόμη.
Προσέχω να μη σφίξει πολύ η σαντιγί.
Ενώ συνεχίζω το χτύπημα προσθέτω το μισό cream cheese.
Χτυπώ 2 λεπτά την κρέμα με το τυρί και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω κουταλιά κουταλιά το στραγγιστό γιαούρτι. Χτυπώ 2 λεπτά όλα αυτά τα υλικά μαζί.
Ρίχνω λίγη λίγη την κρέμα αυτή μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω.

Συναρμολόγηση του γλυκού
Χρησιμοποιώ ένα πυρέξ με διαστάσεις 24Χ36Χ5.
Τοποθετώ πάνω στο πάτο του πυρέξ μια στρώση μπισκότα πτι-μπερ το ένα δίπλα στο άλλο.
Δεν τα βρέχω τα μπισκότα, αλλά τα βάζω όπως είναι. Αυτά θα απορροφήσουν τα υγρά της κρέμας και θα μαλακώσουν όσο χρειάζεται.
Απλώνω ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα τη μισή κρέμα.
Βάζω για μια ώρα το πυρέξ με την κρέμα στο ψυγείο, για να σφίξει λίγο.
Βγάζω το πυρέξ ξανά από το ψυγείο.
Απλώνω πάνω από την κρέμα μια δεύτερη στρώση μπισκότα πτι-μπερ χωρίς να τα μουσκέψω.
Απλώνω ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζω ξανά το γλυκό στο ψυγείο.

Γλάσο σοκολάτας
Υλικά:
250 γ. κουβερτούρα,
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή κάποιο λικέρ.
40 γ. άσπρης κουβερτούρας, για να την τρίψω πάνω από το γλάσο.

Εκτέλεση
Χτυπώ την κουβερτούρα τυλιγμένη όπως είναι στον πάγκο της κουζίνας και την σπάζω σε μικρά κομμάτια.
Βάζω την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. 
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Διακόσμηση του γλυκού
Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και απλώνω ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα το γλάσο της σοκολάτας.
Με τον τρίφτη της ντομάτας τρίβω την άσπρη σοκολάτα πάνω από το γλάσο της μαύρης σοκολάτας.
Κόβω μικρά κομμάτακια από γλυκό του κουταλιού και το βάζω πάνω από αυτά κάνοντας ότι διακοσμητικά σχήματα θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου