Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σούπα με κοτόπουλο, χυλοπίτες και ντομάτα



ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Υλικά:
1300-1500 γ κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (μισό πετεινάρι περίπου),
1 μεγάλη κουταλιά πελτέ ντομάτας,
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
400 γ. χυλοπίτες ( χωριάτικες κατά προτίμηση),
1 κ. του γ. κόλιανδρο,
1/2 κ. γ. κύμινο,
1 κ. γ. σκόνη μουστάρδας,
1/2 κ. γ. θρούμπι,
1 κ. γ. ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Ξεπλένω καλά το κοτόπουλο.
Το βάζω σε μια κατσαρόλα και το σκεπάζω με νερό.
Το νερό να φτάσει 3 εκατοστά πιο πάνω από το κρέας.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, για να βράσει το κρέας.
Λίγο πριν κοχλάσει, εμφανίζεται στην επιφάνεια του νερού αφρός.
Με κουτάλα μαζεύω τον αφρό και τον πετώ.
Προσθέτω το αλάτι και κατεβάζω τη φωτιά σε μέτρια.
Αφήνω το κοτόπουλο να βράζει μιάμιση ώρα περίπου.
Όταν μαλακώσει πλήρως, το βγάζω από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το βάζω σ’ ένα ταψάκι.
Το καθαρίζω πολύ προσεκτικά.
Πετώ τις πέτσες, τα λίπη, τους τένοντες και τα κόκκαλα.
Σουρώνω με σουρωτό το ζωμό του κρέατος, για να μην έχει κανένα κόκκαλο.
Βάζω σε καθαρή κατσαρόλα το ζωμό του κρέατος και προσθέτω τα μυρωδικά.
Βάζω την κατσαρόλα αυτή σε δυνατή φωτιά και ρίχνω μέσα τον πελτέ της ντομάτας και τις πολτοποιημένες ντομάτες.
Αφήνω τη σάλτσα αυτή να βράσει 10 λεπτά και μετά ρίχνω μέσα τις χυλοπίτες.
Όταν οι χυλοπίτες βράσουν και μαλακώσουν πολύ καλά, προσθέτω το καθαρισμένο κοτόπουλο.
Αφήνω να βράσουν 3 λεπτά όλα μαζί και κλείνω τη σούπα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου