Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Αφράτο κέικ σοκολάτας



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά:
270 γ. μαύρη κουβερτούρα,
320 γ.  βιτάμ πλακάκι,
180 γ. ζάχαρη,
4 αυγά,
175 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 και 1/3 φλυτζάνι  καρύδια χοντροκομμένα,
60 γ. σταγόνες άσπρης σοκολάτας.

Εκτέλεση
Βάζω μια μικρή κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ρίχνω μέσα το Βιτάμ και το ανακατεύω.
Χτυπώ τη μαύρη κουβερτούρα έτσι όπως είναι συσκευασμένη στον πάγκο της κουζίνας και τη σπάζω σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνω τα κομμάτια της κουβερτούρας μέσα στο βιτάμ και τ’ ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
Απομακρύνω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ξεπλένω τα καρύδια μέσα σ’ ένα σουρωτό, με νερό.
Τ’ αφήνω να στραγγίσουν και τα σκουπίζω με πετσέτα κουζίνας.
Βάζω τα καρύδια στο multi και τα χοντροκόβω.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βάζω στον κάδο του mixer τ’ αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπώ μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Ρίχνω μέσα στον κάδο τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω με κουτάλι.
Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και τ’ ανακατεύω με κουτάλι.
Προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω.
Αλευρώνω και βουτυρώνω ένα ταψί με διαστάσεις 30Χ40Χ5 εκατοστά ή στρώνετε το ταψί με αντικολλητική ταινία ψησίματος.
Απλώνω ομοιόμορφα το χυλό του κέικ μέσα στο ταψί.
Το κέικ αυτό δεν γίνεται πολύ παχύ. Αν το θέλετε να γίνει παχύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ταψί.
Το ψήνω στην κάτω σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά περίπου.
Πριν να το βγάλω από το φούρνο καρφώνω μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι.
Βγάζω το μαχαίρι από το κέικ και αν δεν έχει χυλό κολλημένο πάνω του, είναι έτοιμο.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο και ρίχνω πάνω στην επιφάνεια του τις σταγόνες της άσπρης σοκολάτας.
Αφήνω τις σταγόνες να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Τις πιέζω ελαφρά με την μύτη ενός μαχαιριού και τους δίνω διάφορα σχήματα.
Κόβω το κέικ μόνο όταν κρυώσει εντελώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου