ΣΑΛΑΤΑ
ΦΩΛΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Υλικά:
1 μεγάλος βολβός
από παντζάρι,
1 μεγάλο
στενόμακρο άσπρο ρεπάνι,
4 μεγάλα καρότα,
50 ml λάδι ελιάς,
αλάτι,
το χυμό ενός μεγάλου
λεμονιού.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα σαλατικά με το εργαλείο που αφαιρεί τη φλούδα τους.
Τρίβω στον τρίφτη της ντομάτας ένα ένα τα λαχανικά ξεχωριστά.
Σ’ ένα μπολ τρίβω τα καρότα, σ’ άλλο μπολ τρίβω το ρεπάνι και σε άλλο μπολ
το παντζάρι.
Τοποθετώ στο κέντρο μιας πιατέλας το τριμμένο ρεπάνι σαν ένα μικρό λόφο.
Στην κορυφή του λόφου βάζω λίγο τριμμένο παντζάρι.
Περιφερειακά γύρω από το λόφο του τριμμένου ρεπανιού σχηματίζω ένα κύκλο με
το τριμμένο καρότο.
Πάνω από το καρότο τοποθετώ το τριμμένο παντζάρι.
Τη σαλάτα μπορώ να την ετοιμάσω πιο μπροστά από την ώρα σερβιρίσματος.
Αφού την φτιάξω την τυλίγω με διαφανή μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο.
Την ώρα που θα την σερβίρω ανακατεύω σ’ ένα φλυτζάνι το χυμό του λεμονιού,
το λάδι και το αλάτι.
Βάζω προσεκτικά πάνω από τη σαλάτα την σάλτσα αυτή χωρίς να χαλάσω το σχήμα
της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου