CHEESE CAKE ΜΕ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Κέικ σοκολάτας
Υλικά:
80 γραμμάρια
κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
500 γραμμάρια cream cheese,
500 γραμμάρια
γιαούρτι στραγγιστό,
150 γραμμάρια
ζάχαρη,
το ξύσμα ενός λεμονιού,
100 γραμμάρια
κακάο,
4 αυγά,
200 γραμμάρια κουβερτούρα
53% κακάο,
80 γραμμάρια
σοκολάτα υγείας,
3 κουταλιές της
σούπας κονιάκ.
Βάση του γλυκού
Υλικά
1,5 πακέτα πτι
μπερ των 225 γραμμαρίων,
110 γραμμάρια
βιτάμ πλακάκι.
Άσπρο γλάσο
Υλικά:
130 γραμμάρια
κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά,
200 γ. λευκής κουβερτούρας,
3 κουταλιές της
σούπας κονιάκ ή λικέρ φρούτου.
Μαύρο γλάσο
Υλικά:
80 γραμμάρια
μαύρης σοκολάτας,
2 κουταλιές της
σούπας κονιάκ ή λικέρ,
70 γραμμάρια
κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά.
Διακόσμηση
Υλικά
Θα χρησιμοποιήσω
για τη διακόσμηση το άσπρο γλάσο, το μαύρο γλάσο και κάποιο γλυκό του
κουταλιού. Συνήθως χρησιμοποιώ γλυκό πορτοκάλι.
100 γραμμάρια
γλυκό πορτοκάλι ή άλλο γλυκό του κουταλιού.
Εκτέλεση
Πώς κάνω τη Βάση
του γλυκού
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζω σ’ ένα μπρίκι το βιτάμ και το λιώνω.
Χτυπώ στο multi τα πτι μπερ.
Βουτυρώνω ένα πυρέξ διαστάσεων 25Χ35Χ5 εκατοστών.
Ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα μαλάσσω καλά.
Απλώνω ομοιόμορφα αυτό το μείγμα μέσα στο πυρέξ και με τα χέρια μου το πιέζω,
για να σχηματίσω τη βάση του γλυκού.
Βάζω το πυρέξ στο φούρνο στην πρώτη σκάλα από κάτω και ψήνω τα μπισκότα για
5 λεπτά.
Μόλις περάσου τα 5 λεπτά βγάζω το πυρέξ από το φούρνο και το αφήνω σε μια άκρη να
κρυώσει.
Πώς κάνω το κέικ
της σοκολάτας
Βάζω στο μπολ του mixer το cream cheese με τη ζάχαρη
και τα χτυπώ για 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτω κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι.
Όταν βάλω όλο το γιαούρτι, χτυπώ για 2 λεπτά ακόμη και μετά σταματώ το χτύπημα.
Ρίχνω μέσα στο μπολ του mixer το κακάο με κουτάλι και ανακατεύω με το κουτάλι.
Βάζω μπρος ξανά το mixer και το βάζω στη χαμηλή ταχύτητα.
Ενώ χτυπώ τα υλικά που βρίσκονται στο μπολ του mixer, προσθέτω ένα ένα
τ’ αυγά.
Αφού βάλω όλα τ’ αυγά, προσθέτω το ξύσμα του λεμονιού και τα χτυπώ όλα μαζί 2 λεπτά ακόμη.
Σταματώ το mixer.
Βάζω σε κατσαρόλα τα 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και 200+80 γραμμάρια σοκολάτας.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύω διαρκώς μέχρι για να λιώσει όλη η σοκολάτα.
Είναι απαραίτητο ν’ ανακατεύω διαρκώς, γιατί αν σταματήσω για λίγο μπορεί η σοκολάτα να
κολλήσει στην κατσαρόλα.
Ρίχνω μέσα στην λιωμένη σοκολάτα το μείγμα των αυγών που υπάρχει μέσα στο
μπολ του mixer. Ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη.
Αδειάζω πάνω από τη βάση των μπισκότων το μείγμα των αυγών και της
σοκολάτας.
Κουνώ το πυρέξ αριστερά δεξιά για ν’ απλωθεί πάνω στα μπισκότα ομοιόμορφα
το μείγμα αυτό.
Βάζω το πυρέξ στο φούρνο στην πρώτη σκάλα από κάτω και ψήνω στους 180
βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά ακριβώς.
Σβήνω το φούρνο.
Αφήνω 5 λεπτά ακόμη το κέικ μέσα στο φούρνο και μετά το βγάζω.
Αφήνω πυρέξ σε μιαν άκρη, για να κρυώσει το κέικ.
Άσπρο γλάσο
Βάζω σε μικρή κατσαρολίτσα 130
γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 200 γραμμάρια άσπρης κουβερτούρας και 2 κουταλιές
κονιάκ και την τοποθετώ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω διαρκώς.
Μόλις αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα, σβήνω τη φωτιά.
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει πηχτό
γλάσο.
Αφήνω το γλάσο να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Απλώνω ομοιόμορφα το γλάσο αυτό πάνω από το κρύο κέικ.
Βάζω το κέικ στην κατάψυξη για λίγα λεπτά, για να στερεοποιηθεί το γλάσο.
Μαύρο γλάσο
Βάζω τη μαύρη σοκολάτα στην ίδια κατσαρολίτσα που έλιωσα την άσπρη σοκολάτα.
Ρίχνω μέσα την κρέμα γάλακτος και 2
κουταλιές της σούπας κονιάκ.
Βάζω την κατσαρολίτσα πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω. Μόλις αρχίσει η
σοκολάτα να λιώνει, σβήνω τη φωτιά.
Συνεχίζω το ανακάτεμα ώσπου να λιώσει όλη η σοκολάτα.
Διακόσμηση
Βγάζω το γλυκό από την κατάψυξη.
Φαντάζομαι το σχέδιο το οποίο θέλω να φτιάξω.
Τοποθετώ πάνω στο άσπρο γλάσο το γλυκό του κουταλιού και με το μαύρο γλάσο κάνω διάφορα σχήματα
και νερά.
Έτσι έχω ένα σοκολατένιο κέικ που έχει διακοσμηθεί με άσπρο γλάσο και με
σχήματα και κύματα μαύρης σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου