Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ

ΡΥΖΟΤΟ  ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά:
800 γ. μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες,
300 γ. ρύζι Καρολίνα,
2-3 μεγάλα κρεμμύδια,
6 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο,
1/2 κ. γ. κύμινο τριμμένο,
1/2 κ. γ. πιπέρι τριμμένο,
λίγα ξερά φύλλα δεντρολίβανο,
100 m.l λάδι ελιάς,
2.5 μεγάλα φλυτζάνια βραστό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις αφήνω έξω από το ψυγείο, για να ξεπαγώσουν.
Ξεπλένω καλά τις γαρίδες με νερό.
Με ψαλίδι κουζίνας αφαιρώ τα πόδια και τις κεραίες των γαρίδων.΄
Με το ψαλίδι κόβω το κέλυφος των γαρίδων κατά μήκος της πλάτης τους.
Με μυτερό μαχαίρι μετακινώ το κρέας της γαρίδας στην πλάτη της και βρίσκω το έντερο που υπάρχει από κάτω.
Το έντερο αυτό έχει άμμο και πρέπει να αφαιρεθεί αλλιώς βρίσκουμε την άμμο την ώρα που τρώμε τη γαρίδα.
Καθαρίζω λοιπόν όλες τις γαρίδες από τα έντερα αυτά.
Ξεπλένω τις γαρίδες για να φύγει όλη η άμμος που μπορεί να έχει μείνει πάνω στη σάρκα των γαρίδων.
Αφήνω τις γαρίδες στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσω στο τέλος του φαγητού.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβω σε μικρά κομμάτια.
Βάζω το ρύζι σ’ ένα σουρωτό και το ξεπλένω κάτω από τη βρύση . Το αφήνω να σουρώσει καλά.
Βάζω σε μια κατσαρόλα το λάδι και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί λίγο το λάδι ρίχνω μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τα ανακατεύω μέχρι να σωταριστούν και να μαλακώσουν.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύω.
Ανακατεύω συχνά το ρύζι μέχρι να τσιγαριστεί και να πάρει διαφανές χρώμα.
Προσθέτω το βραστό νερό, το αλάτι και τα καρυκεύματα.
Ανακατεύω συχνά.
Αφήνω το ρύζι να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Όταν ετοιμαστεί το ρύζι προσθέτω τις γαρίδες με τα κελύφη τους ακαθάριστες.
Αφήνω το πιλάφι με τις γαρίδες να βράσει 4 λεπτά ακόμη και το κατεβάζω από τη φωτιά.

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου