Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Φασόλια χάντρες γιαχνί



ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Υλικά:
1,5 κιλό φασόλια χάντρες με τα φλούδια,
600 γρ. φρέσκα μικρά τρυφερά κολοκυθάκια,
4 μεγάλες πατάτες,
3 πιπεριές Φλωρίνης,
1 στενόμακρια μεγάλη μελιτζάνα,
200 γρ. μικρά ντοματάκια ολόκληρα,
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
1 ματσάκι μαϊντανό,
150 γρ. λάδι ελιάς,
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
5 σκελίδες σκόρδο,
Ανάλογο αλάτι.

Εκτέλεση
Βάζω σε μέτρια κατσαρόλα το λάδι και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω μέσα στη κατσαρόλα σε φέτες.
Κόβω κάθε σκελίδα σκόρδο σε 4 κομμάτια.
Ανακατεύω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να σωταριστούν και να μαλακώσουν.
Προσθέτω τα φασόλια χάντρες και τ’ ανακατεύω να λαδωθούν καλά.
Γυρίζω μερικές φορές τα φασόλια μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτω ανάλογο αλάτι.
Καθαρίζω τις πατάτες, τις πλένω και τις κόβω σε μέτριες φέτες.
Βάζω τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα και τις γυρίζω μερικές φορές.
Πλένω και καθαρίζω τα κολοκύθια. Κόβω κάθε κολοκύθι σε δυο κομμάτια και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Τα ανακατεύω μερικές φορές.
Καθαρίζω τις πιπεριές από τα σπόρια τους. Τις ψιλοκόβω μέσα στην κατσαρόλα.
Καθαρίζω τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω μερικές φορές να λαδωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτω τις μικρές ντοματούλες ολόκληρες και ανακατεύω.
Πλένω τις ώριμες ντομάτες.
Τις καθαρίζω από το κοτσάνι και κόβω τις μισές μέσα στο multi.
Προσθέτω 1 ποτήρι του κρασιού νερό.
Χτυπώ για λίγο τις ντομάτες και τις πολτοποιώ.
Βάζω μέσα στην κατσαρόλα την λιωμένη ντομάτα και ανακατεύω.
Βάζω τις υπόλοιπες ντομάτες μέσα στο multi και προσθέτω ένα ποτήρι του κρασιού νερό.
Χτυπώ μερικά λεπτά τις ντομάτες με το νερό και μετά τα βάζω μέσα στη κατσαρόλα.
Κατεβάζω λίγο ακόμη τη φωτιά και αφήνω τα λαχανικά να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Περιμένω μέχρι να κρυώσει λίγο το φαγητό, για ν’ ανακατευτούν οι γεύσεις των λαχανικών και μετά τα σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου