ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
(Κρητική συνταγή)
Υλικά:
1 κιλό πατάτες βρασμένες,
4 αυγά βρασμένα σφιχτά,
1 μέτριo ξερό κρεμμύδι,
4 μέτριες ντομάτες για σαλάτα,
λίγο ξύδι,
2 σκελίδες σκόρδο,
λίγο μαύρο πιπέρι,
80 γραμμάρια λάδι,
ανάλογο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω πολύ καλά τις πατάτες, κάτω
από τη βρύση, με άφθονο νερό. Πρέπει να φύγουν όλα τα χώματα. Αν δω ότι δε
φεύγουν, τις τρίβω με βουρτσάκι.
Βάζω σε κατσαρόλα τις πατάτες και
τους βάζω νερό, ώσπου να φτάσει 2 εκατοστά πιο πάνω από αυτές.
Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή
φωτιά και αφήνω τις πατάτες να βράσουν.
Μόλις κοχλάσουν, κατεβάζω τη
φωτιά σε μέτρια και περιμένω να ετοιμαστούν.
Οι πατάτες είναι έτοιμες, όταν
ένα πηρούνι καρφώνεται εύκολα μέσα στη σάρκα τους.
Κατεβάζω τις πατάτες από τη φωτιά
και τις σουρώνω, μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό τους.
Τις αφήνω να κρυώσουν και τις
καθαρίζω αφαιρώντας τη φλούδα τους.
Τις κόβω σε κομμάτια, όσο ένα
καρύδι το καθένα.
Καθαρίζω τα αυγά. Κόβω κάθε αυγό
σε 4 κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια των αυγών μέσα στις πατάτες.
Ψιλοκόβω το σκόρδο πάνω από τις πατάτες.
Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω όπως στη σαλάτα.
Βάζω τις ντομάτες μέσα στις
πατάτες.
Προσθέτω το κρεμμύδι χοντροκομμένο όπως στη
ντοματοσαλάτα.
Βάζω λάδι, αλάτι, λίγο μαύρο
πιπέρι και λίγο ξύδι πάνω στις πατάτες. Τ’ ανακατεύω καλά. Δοκιμάζω τη γεύση.
Αν χρειάζεται κάτι, το προσθέτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου